Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 8 чоловік

Наша історія

Дата: 6 грудня 2017 о 11:41, Оновлено 6 грудня 2017 о 12:24
Автор: Негрич І. М.
420 переглядів

міжшкільний навчально-виробничий комбінат

Яблунівський міжшкільний навчально-виробничий комбінат створено у січні 2002 року на базі міжшкільної навчально-виробничої майстерні. А до цього, ще у 1980 році в Коломийському МРЕВ зареєстровано першу навчальну групу підготовки водіїв автотранспортних засобів з числа учнів 10-го класу Яблунівської середньої школи. Проте, щоб зареєструвати навчальну групу потрібно було створити відповідну навчально-матеріальну базу. Стараннями директора школи Томащука Миколи Васильовича така база була створена, і розпочалося навчання групи учнів за програмою підготовки водіїв категорії «С». Першим учителем автосправи, а пізніше і підготовки водіїв був досвідчений вчитель фізики і трудового навчання Лазарович Микола Михайлович. Ось що він згадує:

 «Ідея вивчення автосправи була запропонована тодішнім директором Яблунівської СШ  Томащуком М. В. на початку 70-х років минулого століття. Для цього треба було створити навчальну базу, придбати транспорт для проведення практичної їзди, залучити до роботи відповідних фахівців. Робота розпочалась із вивчення будови вантажного автомобіля на уроках допризовної підготовки. На той час на уроках виробничого навчання учні проходили професійну підготовку за профілями «Килимарство» і «Різьба по дереву».  Враховуючи велику зацікавленість учнів до здобуття професії «Водій транспортних засобів», дирекція школи ввела вивчення автосправи  за програмою допрофесійної підготовки замість професії різьбяря.

В 1980 році створено базу для професійного навчання водіїв і Яблунівська СШ була зареєстрована як навчальний заклад, що має право готувати водіїв категорії «С». Тоді директор школи запропонував мені викладання теоретичних дисциплін. Я погодився і працював на посаді викладача аж до виходу на пенсію. Майстром водіння автомобіля був Дутчак П. В.

В 1982р. випускники школи вперше одержали посвідчення водія. Школа мала обладнані три кабінети для навчання і один вантажний навчальний автомобіль  ГАЗ-52.

Дирекція школи проводила постійну роботу щодо зміцнення навчальної бази і ширшому залученню учнів до оволодіння професією. Якщо в першому наборі були лише хлопці, то в  скорому часі здобуттям професії «Водій» зацікавилися дівчата.

Першою серед дівчат водієм стала випускниця 11 класу Васкул Ганна, і відрадно згадати, що на кваліфікаційному екзамені вона була відзначена комісією МРЕВ ДАІ за досконале знання правил і майстерне володіння автомобілем.»

Велику шефську допомогу в зміцненні матеріальної бази професійного і допрофесійного навчання надавав голова місцевого колгоспу Панченко С. І. За його сприяння обладнано кабінет будови й експлуатації автомобіля, поповнено швейну майстерню швейними машинками, одержано перший автомобіль для навчальних цілей. На базі колгоспного автогосподарства учні проходили навчально-виробничу практику. Головою комісії на кваліфікаційних екзаменах впродовж багатьох років був інженер-механік колгоспу.

У 1986 році колишнє шкільне приміщення, яке з 1976 року належало лікарні, повернуто школі. Там створено і відповідно оформлено кабінети будови автомобіля, правил дорожнього руху, килимарську майстерню та швейну майстерню. Хлопці здобували професію водія, а дівчата вчилися шити, а потім ткати килими. З кожним роком кількість учнів, які йшли навчатися килимарству та швейній справі, зменшувалась. Натомість бажаючих одержати посвідчення водія зростала. Згодом і дівчата пішли вчитися на водіїв легкового автомобіля. Тоді вже хлопці почали навчатися за програмою підготовки водіїв категорії «ВС» а дівчата – категорії «В». Зміцнювалася і навчально-матеріальна база підготовки водіїв. М. В. Томащук згадує:

«До створення навчально-матеріальної бази автосправи здається мені, що я якихось великих зусиль не докладав. Це мені давалося значно легше, ніж добудова школи. Якось перебуваючи у 1965 році на семінарі у Косівській СШ, побачив на подвір’ї вантажний автомобіль ЗИС, який уже роками тут стояв і на нього дивилися, як на кучу брухту. Я попросив тодішнього директора І. М.  Михайлюка, щоб він передав його Яблунівській школі. З допомогою райвно це було зроблено. Зі старого ЗИСа багато не візьмеш, і ми переобладнали його на «УралЗИС». Коли появився автомобіль, можна було думати і про автосправу. Спочатку  ввели  вивчення цього  курсу  як  військово-технічну  підготовку  у  системі  допризовної  підготовки юнаків,  а  потім  ввели  автосправу у трудову  підготовку  учнів.  Контактуючи  з  військовими  частинами  і  головою  колгоспу,  нам  вдалося  придбати  ще два  автомобілі  ЗИС-150.

Старі автомобілі використовували для наочності, справні ремонтували. Проте готувати водіїв ми ще не наважувалися і  не ставили це питання перед МРЕВ, бо відчували, що не маємо достатньої навчально-матеріальної бази. Та, дякуючи С. І.  Панченку, ми отримали з колгоспу автомобіль ГАЗ-52 і обладнали його як навчальний. З колгоспних авторемонтних майстерень брали різні вузли  та механізми для обладнання навчального кабінету. Особливо багато прийшлося попрацювати вчителю автосправи Лазаровичу М. М., який реалізовував ідею вивчення автосправи з першого дня її зародження.

Був створений кабінет, обладнаний автомобіль і нам дозволили готувати водіїв. Перший випуск відбувся у 1982 році. Після цього ми отримали ще два автомобілі ГАЗ-53 і «Москвич – 412» через обласне управління освіти. Ще один ГАЗ-53 і легковик «Москвич», які вимагали капітального ремонту, отримали від районного відділу освіти. Відремонтований ГАЗ-53 і сьогодні на ходу, а «Москвич» списали і використали для наочності. Обладнати навчальні кабінети нам допоміг Коломийський ДТСААФ, який мав свою філію в Яблунові. У 1987 році зі вступом у дію нового корпусу лікарні нам віддали приміщення старої школи і ми там обладнали кабінети для підготовки водіїв автотранспортних засобів. У цьому приміщенні сьогодні розміщається МНВК. Безперечно, у нашій роботі траплялися різні проблеми, але ми їх старалися вирішувати».

Одержати професію водія у шкільному віці було дуже престижно для юнаків і дівчат. Тому в Яблунівську середню школу масово потягнулися учні з сусідніх шкіл. А коли в Стопчатові й Уторопах були відкриті середні школи, то учні цих шкіл виявили бажання вивчати автосправу і здобувати професію водія автотранспортних засобів. Виникла потреба у створенні міжшкільного навчального закладу, в якому учні здобували б професію за своїми бажаннями. І вже у 1993 році на цій шкільній базі було створено міжшкільні навчально-виробничі майстерні. Завідувачем майстерень призначено Томащука Миколу Васильовича. На початку 2002 року при сприянні районного відділу освіти навчально-виробничі майстерні реорганізовано в міжшкільний навчально-виробничий комбінат. Першим його директором був Томащук М. В. У вересні 2002 року директором призначено Курищука В. Ю. Крім директора і його заступника, які ведуть викладацьку роботу, в комбінаті працювало ще три викладачі. Водінню автомобілів навчали п’ять майстрів виробничого навчання. За сумісництвом працювали вчителі лісівництва і кулінарії.

За останні роки прибудовано котельню, опалення переведено на газ, побудовано вісім гаражів, відремонтовано майстерні, придбано три легкові автомобілі та два комп’ютерні класи.

У Яблунівському МНВК навчаються  учні з шести загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ст.: Яблунівської, Стопчатівської, Уторопської, Середньоберезівської, Космацької, Косівської заочної школи.

У 2004 році комбінат отримав ліцензії Міністерства освіти і науки України на здійснення підготовки водіїв автотранспортних засобів категорії «В» та «В» і «С», операторів комп’ютерного набору. Крім цього, згідно з угодою про співробітництво з вищим професійним училищем №18 м. Івано-Франківська, в комбінаті проводилася допрофесійна підготовка кулінарів-кондитерів.

МНВК має добру матеріально-технічну та достатньо багату навчально-методичну базу. Обладнано кабінети будови та експлуатації автомобіля (вантажного та легкового), правил дорожнього руху, лабораторно-практичних занять та основ охорони праці, кулінарії, медико-санітарної підготовки. Випускається газета «Автомобіліст».  З метою успішного виконання програми з практичного водіння в комбінаті є чотири вантажні та чотири легкові автомобілі. Обладнано комп’ютерний клас, в якому майбутні водії  мають можливість  за спеціальною програмою удосконалювати знання з правил дорожнього руху. Комбінат має філію в Космацькій ЗОШ І-ІІІ ст., де налагоджено допрофесійну підготовку лісівників.

Станом на 2010 рік за роки існування майстерні і комбінату підготовлено та випущено 1882 водії автотранспортних засобів категорії «В» та «С»,  а також підготовлено 390 водіїв категорії «В» з числа дорослого населення.

Більшість учнів, які здобули професію водія, працюють за спеціальністю на виробництві, у ремонтних майстернях, у власному бізнесі, а чи просто водять свій автомобіль. Окремі випускники продовжують навчання у вищих навчальних закладах чи  здобули інженерну освіту за вибраною у комбінаті професією: Геник Надія, Галатинюк Назарій, Фіцич Михайло, Підлесецький Микола та ін. З числа колишніх випускників викладачем у МНВК працював Слюсарчук Василь, а зараз працюють Курищук Юрій та Рекуник Ігор, майстрами водіння автомобіля Фіцич Микола, Чернявський Юрій, Шмідт Олександр, слюсарями на станціях техобслуговування автомобілів працюють Вінтоняк Мирослав, Кіцелюк Тарас, Кіцелюк Петро. І це не повний перелік всіх тих, кому в житті пригодилися знання і вміння, отримані в комбінаті.

Список вчителів і майстрів виробничого навчання:

Томащук Микола Васильович – директор (1993 – 2003) , заст. дир. (2003 – 2006).

Лазарович Микола Михайлович – вчитель (1980 – 2007).

Геник Михайло Іванович – вчитель (1993 – 2000).

Курищук Василь Юрійович – директор (2003 – 2012)

Негрич Іван Миколайович – вчитель (2002 – 2006), заст. дир. з 2006 р., директор з 2012

Курищук Юрій Васильович – вчитель з 1994 р.

Слюсарчук Василь Юрійович – майстер вир.навч  (2005 – 2008), вчитель  (2008 – 2009).

Рекуник Ігор Михайлович – вчитель з 2009 р., заст. дир. з 2012.  

Дутчак Петро Васильович – майстер вир. навч. (1980 – 1985).

Горбулевич Василь Михайлович – майстер вир. навч.    (1982).

Полюк Іван Васильович – майстер вироб. навч. (1986).

 Морозюк Петро Васильович  – майстер вир. навч.    (1986 – 1992 рр.)

Гойло Богдан Іванович – майстер вир. навч.  з 1985 р.

Косовчич Іван Антонович – майстер вир. навч. з 1988 р.

Григоришин Юрій Іванович – майстер вир. навч. (1990 – 2004).

Дунич  Володимир Володимирович – майстер вир. навч. (1985 – 1988).

Чернявський Юрій Васильович – майстер вир. навч.  з 1988 р.

Дутчак Микола Петрович – майстер вир. навч.  з  1992 р.

Шмідт Олександр Васильович       – майстер вир. навч. з  2008 р.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.